dimarts, 20 de gener del 2009

Guillermo Espinoza tornarà a ser l'alcalde de Puerto Cabezas

El FSLN guanya les eleccions a Puerto Cabezas i Guillermo Espinosa serà de nou alcalde del municipi i Martha Downs la vice-alcaldesa. Content pel resultat ampli que va obtenir, Espinoza manifestava que tenia ganes de tornar a reprendre les bones relacions mantingudes amb els municipis agermanats i gràcies a les quals s'havien pogut tirar endavant diferents projectes.

Alcalde al servicio del pueblo (El pueblo presidente)


FSLN gana cuatro alcaldías (El Nuevo Diario)


dimecres, 14 de gener del 2009

Eleccions municipals a la RAAN el proper diumenge 18 de gener

Aquest diumenge 18 de gener tindràn lloc les eleccions municipals a Puerto Cabezas. Envoltades de polèmica des del primer dia, del dia que es va decidir que no es podien fer eleccions com a la resta de municipis de Nicaragua, i amb moments de forta tensió els diferente mesos entre els diferents grups que han provocant talls a les carreteres i actes de força amb manifestacions i movilitzacions. Finalment arriba el moment de les votacions i hi ha incertesa sobre els resultats. Si bé sembla que Guillermo Espinosa, candidat del FSLN podria guanyar, sobretot a la zona urbana i als territoris de Tasba Pri, un cop més s'haurà d'esperar els resultats provinents de les comunitats miskites que mantenen el suport a YATAMA y al seu candidat Rodolfo Spers. L'altre candidat, Osorno Coleman del PLC, també pot treure força vots per la seva reputació i pacte que durant aquests darrers anys ha unit el Frente i Yatama, impopular entre les bases i que pot desviar vots dels anomenats "Yatama no
sandinistes" i també de sandinistes contraris a la orientació que en els darrers anys ha pres el FSLN.
La forta tensió, les amenaces de boicot per part de Yatama, els pactes FSLN-Yatama a nivell regional i nacional, la no presència d'observadors i els avisos que, com s'ha donat en altres municipis en aquestes darreres eleccions, no hi hagi total transparència fan que s'hagi d'estar pendent dels resultats i de les posteriors reaccions dels partits i els ciutadans de Bilwi i les comunitats per tal de saber qui serà el futur alcalde de Puerto Cabezas i quina capacitat tindrà per retornar la legitimitat perduda en el darrer mandat.
Puerto Cabezas no és l'unic municipi de la RAAN on hi ha eleccions, també n'hi ha a Waspam, Rosita, Bonanza, Siuna i Prinzapolka, els municipis afectats per l'huracà Fèlix el setembre del 2007.


dimarts, 6 de gener del 2009

Primeres cases a Kwakuil

Des del més de setembre fins al moment de rebre aquestes imatges al més de desembre, s'han fet avenços importants en el projecte de reconstrucció i ja es comencen a veure els primers fruits. Aquesta és la primera casa que s'està construint a Kwuakuil i ja hi ha preparada la fusta per seguir amb la reconstrucció d'habitatges en aquesta comunitat.

Tot i conservar el sistema tradicional, s'estàn aplicant millores constructives per reforçar l'estructura de les cases i fer-les més resistents als vents huracanats.

La fusta per reconstruir les cases s'ha obtingut de la mateixa comunitat i de comunitats properes, i en la construcció juntament amb professionals de la zona hi treballen la gent de la comunitat.



Fotos enviades pel Gabriel Julià el 24/12/2008
+ imatges





Posted by Picasa